Ala-Pyörön basaaripäivä 30.4.

Ala-Pyörön salissa järjestettiin vapunaattona 30.4. toista kertaa basaaripäivä, jossa viidennen ja kuudennen luokan oppilaiden perustamissa miniyrityksissä tarjottiin toinen toistaan maukkaampia  herkkuja, saatiin jännittää arpajaispalkintoja ja koristauduttiin kasvomaalauksin ja kampauksin.

Puolet kerätyistä rahoista tilitettiin oppilaskunnalle ja puolet rahoista jäi innokkaille ja aktiivisille yrittäjille. Oppilaskunnalle kerätyillä rahoilla hankitaan esimerkiksi välituntivälineitä.              


" Basaaripäivänä oppilas tai oppilaat saavat keksiä omannäköisen yrityksen. Se voi olla arvonta, leivonta, hieronta tai vaikkapa kasvomaalauskoju. Yrityksen pitäjä tai pitäjät saavat rahaa tarjoamistaan tuotteista tai palveluista. Kun päivä päättyy, yrittäjät vievät saamansa rahat oppilaskunnan ohjaavalle opettajalle, joka tilittää puolet rahoista oppilaskunnalle. Yrittäjät saavat pitää loput rahat. Päivän tarkoitus on saada oppilaat ymmärtämään millaista on myydä tuotteita ja olla yrittäjä."  Emilia, 6 D









Vapunaattona koulussamme vietettiin myös Pyörö päähineissä -päivää. Ilkka-opettajan upeat kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.






















Teksti: Veera Kokkonen
Kuvat: Ilkka Kokkonen

Kommentit