Koko koulumme nopeimmat!

Järjestin keskiviikkona Pyörön koulun kertotaulukilpailut, nyt toisen kerran. Kilpailussa oli erikseen henkilökunnan sarja ja oppilaiden sarja. Kaikki oppilaat neljännestä luokasta yhdeksänteen asti kilpailivat siis samassa sarjassa. 4.-6. luokilta sai osallistua kaksi oppilasta luokaltaan ja yläkoulun oppilaista osallistumisoikeus oli sellaisilla, joilla oli edellisessä tai tulevassa todistuksessa täysi kymppi matematiikassa.

Kilpailu oli säännöiltään yksinkertainen: edessä oli 48 tavallista kertotaulutehtävää, jotka piti tehdä valmiiksi mahdollisimman nopeasti, kynällä tehtäväpaperiin merkiten. Virheisiin ei juuri ollut varaa, sillä jokaisesta tuli suoritusaikaan 30 sekunnin lisä.

Henkilökunnan sarjassa oli kuusi osallistujaa, joista voittajaksi selviytyi viime vuoden kakkonen, Toni Huovinen. Tonin paransi hiukan ennätystään saaden ajan 1.19.

Oppilaiden sarjassa oli 16 kilpailijaa, joista kuusi rohkeaa oli yläkoulun puolelta. Olin luvannut 20€ taitostipendin yläkoululaiselle, joka voittaisi sarjan. Köyhtymisestä ei ollut kuitenkaan pelkoa, sillä neljä ensimmäistä sijaa meni alakoululaisille, viimevuotiseen tapaan.

Voitosta taistelivat tiukasti kisan ennakkosuosikit, 4C:n Roj Abdi Roj ja Hamza Alhamada. Tällä kertaa Pyörön kertotaulukuninkuuden otti Roj ajalla 1.04, ja Hamza jäi tästä vain kaksi sekuntia. Kolmanneksi tuli 5 A:n Sonosi Daldum, joka pääsi myös alle kahden minuutin: 1.57.

Kolme parasta palkittiin herkullisesti taidoistaan!

Kuvassa keskellä kertotaulukilpailun voittanut Roj, vasemmalla toiseksi tullut Hamza ja oikealla kolmanneksi sijoittunut Sonosi

Teksti ja kuva: Ilkka Kokkonen