Vaalit Pitkälahden koululla


Pitkälahden koululla pidettiin viikolla 38 oppilaskunnan hallituksen vaalit. Ensimmäisten luokkien edustajat valittiin torstaina ja tokaluokkien edustajat perjantaina. Ehdokkaita oli yhteensä mahtavat 38.


Muistan itse kolmannella luokalla (v. 2013) olleeni osa Pitkälahden oppilaskunnan hallitusta. Silloinkin 3B-luokalta hallitukseen pyrki iso kourallinen oppilaita. Tosin en muista millaisella “vaalipuheella” pääsin valituksi. 
Vuonna 2019 vaalilomakkeissa nousee erityisesti pinnalle kivat kaverit, kavereiden tärkeys ja kaikkien mukaan ottaminen. Myös sääntöjen noudattaminen ja harrastukset, sekä uuden oppiminen ovat esillä.



Torstaina ekaluokkalaisen äänestys meni sujuvasti. Välitunnilta tullessaan oppilaat ihmettelivät käytävään ilmestynyttä sinistä rakennelmaa. Sen luultiin olevan mm. osa taikurinesitystä tai nukketeatteria, mutta myöhemmin se paljastui äänestyskopiksi.



Kakkosluokkalaiset kävivät äänestämässä perjantaina aamupäivästä. Vaalit menivät kaiken kaikkiaan hienosti, ja oppilaskunnan hallitukseen saatiin viikon päätteeksi kahdeksan uutta jäsentä.

Teksti ja kuvat: Nea Laukkanen  20.9.2019

Kommentit