Vitoset koulufutisfinaalissa!


Perjantaina, 29.11. vitosluokkien koulufutisturnauksessa Kuopio-hallissa nähtiin taisteleva Pyörön joukkue. Turnauksessa oli mukana yhdeksän koulun joukkueet, jotka oli jaettu kolmeen alkulohkoon. Alku oli Pyörölle melkoisen helppo, Snellmanin vitoset kaatuivat ensimmäisessä matsissa luvuin 6-0. Mutta sitten tuli jo alkulohkossa vastaan kovin mahdollinen vastus, Jynkän joukkue. Pyörön joukkue pelasi hyvin yhteen ja tasainen ottelu päättyi 1-1. Jynkkä oli voittanut Snellmanin Pyöröä yhdellä maalilla enemmän, 7-0 ja niin se oli lohkon ykkönen. Mutta Pyörö oli lohkojen paras kakkonen ja meni myös jatkoon. Näin edessä oli semifinaaliottelu. Siinä saatiin vastustajaksi Martti Ahtisaaren joukkue, joka sai samanlaista kyytiä kuin Snellman alkusarjassa: 6-0. 

Finaalissa oli vastassa jälleen Jynkkä, joka oli voittanut omassa semissään Kalevalan koulun joukkueen 4-0. Vastustaja aloitti finaalin vauhdikkaasti ja meni nopeasti 1-0 johtoon. Kohta seurasi tuomarien epävarma esiintyminen tuomioissaan, mikä aiheutti kyseenalaisesti toisen takaiskumaalin. Jynkkä jatkoi hurjaa tehoaan ja ennen puolta väliä tilanne oli jo 3-0. Siitä alkoi kuitenkin Pyörön hurja kiri ja peli pyörikin pääasiassa Jynkän maalin lähettyvillä. Painostus tuottikin tulosta, ensin tuli 1-3 kavennusmaali ja pian sen jälkeen rankkari. Kentän puolivälistä piti osua tyhjään maaliin, mutta kohtalokkaasti pallo meni tolpan vierestä, mutta väärältä puolelta. Lopun ottelusta Jynkkä puolusti taitavasti ja heidän maalivahtinsa teki monta huippupelastusta, joten tulokseksi jäi lukemat 1-3. 



Hoppee ei oo häppee, mutta tunnelma tuon ainoan häviön jälkeen ei ollut tietysti yhtään riemukas. Vähän kerrassaan pettymys alkoi kuitenkin laantua, sillä kaikille oli selvää, että hopeamitalit oli ansaittu hyvällä ja reilulla pelillä. Järjestäjätkin huomioivat tämän, ja ylimääräisenä palkintona saimme mukaamme hyvän pelipallon. Nelosella koulufutiksesta oli joukkueelle tullut pronssia, nyt vitosella siis hopeaa, joten tietystikin ensi vuoden tavoiteena on vain...kyllä...kulta!

Teksti: Ilkka Kokkonen 
Kuvat: Ilkka Kokkonen ja Miia Maaninen 


Kommentit