Asiaa armeijasta


Tasa-arvoinen armeija  

Armeija on vain miehille pakollinen. Naiset kyllä saavat suorittaa vapaaehtoisen palveluksen. Siviilipalvelus on yleistynyt miehillä, yhä useampi ei halua käydä armeijaa. Naisten ei tarvitse valita armeijasta ja siviilipalveluksesta, sillä ne eivät ole heille pakollisia. Olen sitä mieltä, että armeijan kuuluu olla myös naisille pakollinen. 

Ajatellaanko, että naisten täytyy olla kotona tekemässä ruokaa? Onko niin, että naiset eivät pärjäisi armeijassa samalla tavalla kuin miehet? En usko. Totta kai naisilla ja miehillä on rakenteellisia eroja, mutta ne eivät vaikuta siihen, etteivät naiset pärjäisi. Se ajatus, että naisen pitäisi olla kotona on todella vanhoillinen. Onko myös miehiä kohtaan epäreilua, jos vain heille armeija on pakollista? Kyllä se on epäreilua heitä kohtaan, että vain heillä on pakko. 

Minun mielestäni armeija pitäisi olla pakollinen miehille ja naisille, sillä elämme jo niin tasa-arvoisessa maailmassa. Pitäisikö ketään pakottaa armeijaan? Minun mielestäni ainakin pieneen pätkään kyllä. Kaikkien pitäisi käydä pakollisena edes pieni pätkä ja siitä voisi jatkaa pidemmälle halutessaan.  

Jos armeijasta tulisi pakollinen kaikille siihen olisi kyllä vähän totuttelemista mutta uskon, että siitä päästäisiin yli.
  
Tiedän, että oikeasti aika moni kavereistani haluaisivat käydä armeijan, mutta ajattelee sen olevan vain miehille . Naisten armeijasta ei puhuta paljoa, se ei ole oikein näkyvissä. Jos  siitä tulisi pakollinen uskon, että se innostaisi enemmän naisia lähtemään asepalvelukseen. 

Jos armeija olisi pakollinen kaikille, kaikki saisivat tasapuolisen koulutuksen, eikä olisi enää miesten ja naisten jakoa. Kaikki kävisivät pienen koulutuksen ja jos olisi kiinnostusta voisi jatkaa pidemmälle.   

Kirjoittaja on 8. luokan oppilas 





Kommentit