Hyvät tavat kaunistavat


Tiedän monen ajattelevan, ettei käytöstavoilla ole merkitystä.  Mielestäni hyvät tavat kuitenkin kertovat monista asioista, kuten myönteisestä ajattelutavasta ja hyvästä itsetunnosta. Hyvät tavat eivät ainoastaan kaunista, vaan ne ovat myös osa elämässä pärjäämistä. 

Hyvät tavat ja ihmisten kunnioitus ei todellakaan ole itsestäänselvyys, varsinkaan nuorille ihmisille. Toisille hyviä tapoja opetetaan jo pienestä pitäen ja toisille ei ollenkaan. En itsekkään aina ole kohtelias. Kunhan muistaisi aina kiittää ja tervehtiä, niin olisi jo hyvä. Jokainen pystyy niihin, jos haluaa. 

Toivoisin, että ihmiset huomioisivat enemmän omaa ja muiden käyttäytymistä.  Helpoin tapa tehdä hyvä ensivaikutelma on hyvä käytös. Hyvät tavat ovat perusta toimivalle vuorovaikutukselle. Vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä aina, kun on tekemisissä ihmisten kanssa. Hyvien tapojen omaavan ihmisen kanssa on varmasti mukava ja helppo olla. Kun arvostaa itseään niin on helppo arvostaa muitakin. Toisen huomiointia ja pieniä eleitä. Hyvät tavat ovat mielestäni tärkeitä ja kaikkien tulisi pitää ne mielessä. 

Kirjoittaja on 8. luokan oppilas 

 Kuva: Annukka Lindström

Kommentit