MIELIPIDE: Skeittaus on kivaa!


Olen kotipihassani. Harjoittelen uusia temppuja skeittilaudallani. Vihaiset, kännissä olevat naapurini alkavat huutamaan minulle parvekkeeltaan, että ei saisi skeitata. Kyllähän skeittilaudan kolinasta asfalttia vasten kuuluu aika kova ääni, mutta naapuritkin metelöivät ja huutelevat parvekkeella varsinkin lämpiminä kesäöinä. Kerrankin kun vain kävelin skeittilauta kädessä kotiin ja he alkoivat heti valittamaan.    
                                                         
Monet, varsinkin vanhemmat ihmiset ovat skeittausta vastaan eivätkä pidä siitä. Heidän mielestä nuoret vain tahtoo ärsyttää ja tuhota paikkoja skeittauksella. Joissain paikoissa on erikseen kylttejä joissa lukee, että ei saa skeitata ja se on ihan ymmärrettävää, jos joku sieltä ajaa skeittaajat pois, mutta kun ei ole missään sitä erikseen kielletty, niin on vähän outoa, että tullaan valittamaan ja saatetaan soittaa jopa poliisit.  

Omasta mielestäni skeittauksessa ei ole mitään pahaa ja sitä ei turhaan pitäisi rajoittaa tai kieltää julkisilla paikoilla.  

Kuopion savilahden skeittiparkki on purettu ja Lippumäen skeittiparkin uudistusta on lykätty ja se saadaan valmiiksi todennäköisesti vasta kesän lopussa. Kuopiolaisilla nuorilla ei ole nyt hirveästi skeittausmahdollisuuksia kesällä ainakaan skeittiparkeissa. Jos Lippumäen parkin uudistusta ei olisi lykätty, ei olisi ongelmaa 


Kuva: Annukka Lindström

Kommentit