Kotoisasti kotinurkilla

Pitkän etäjakson jälkeen siirryimme pari viikkoa ennen loman alkamista takaisin luokkahuoneisiin. Mieli oli hieman sekava - mitä tästä koituisi? Monet kivat kevään tapahtumat jäivät toteutumatta. Oli kuitenkin hienoa huomata, että ihmiset kokivat olevansa samassa veneessä. Emme tälle tilanteelle mitään voineet eikä sitä auttanut hirveästi surkutella. Teimme yhdessä viimeisistä kahdesta viikosta koulussa niin hyviä kuin niistä tässä tilantessa saattoi tehdä ja onnistuimme mainiosti.

Kotiseutupäivä kutistui Petosen alueelle mutta iso osa oppilaista tuntui pitävän päivästä. Taivas oli iltapäivään asti pilvetön ja tunnelma kiireetön. Yhdeksäsluokkalaisten aiheena oli nimestys. Aluksi perehdyttiin siihen, miten paikoille annetaan nimiä ja sen jälkeen lähdettiin tutkimaan koulun lähiympäristön katujen nimiä. Osa Petosen alueen paikoista on esimerkiksi nimetty palokunta-aiheilla, sijaitseehan pelastusopisto aivan koulumme tuntumassa. Lisäksi oppilaat ottivat selvää, minkä verran katukuvassa näkyy vieraskielisiä liikkeiden nimiä ja osa laskeskeli myös niiden prosenttiosuuksia. Tehtävänä oli myös miettiä, mitä epävirallisia nimiä erilaisille tutuille paikoille on kansan suussa annettu.


Ysiluokkalaisten ohjelmassa oli myös ns. kaverikävely, jonka aikana oppilaat ottivat valokuvia saamiensa vinkkien perusteella: Etsi kaikki sateenkaaren värit. Mikä väri tekee sinut iloiseksi? Entä vihaiseksi? Mitä materiaaleja rakentamisessa on käytetty? Mitä ihmisen rakentamaa löydät? Oletko itse koskaan rakentanut mitään? Löydätkö ihmisen sotkemia paikkoja? Mitä mieltä olet tästä?

Tämä lintu on ainakin rakentanut pesänsä risuista ja jäkälästä.

Kasiluokkalaiset kävivät reippailemassa noin 8 kilometrin mittaisen retken tehden tehtäviä eri pisteillä. Reitti kulki mm. Kallaveden kirkolle, Jynkänvuorelle ja Kirveslahdelle. Matkalla nautittiin eväitä ja välillä teinit innostuivat leikkimään jopa hippaa.




Seiskaluokkalaiset viettivät kotiseutupäivänsä liikunnallisissa merkeissä mm. liikuntapuistossa ja pyöräillen Kuopion kauniissa maisemissa.










Teksti: Satu M.
 kuvat: Satu M.ja Ville P.

Kommentit